torsdag 6 december 2012

A beautiful goodbye


Hej alla, nu är vi framme på vår näst sista dag av vår praktikresa och vi vill verkligen inte hem. Vi är alla väldigt tacksamma för att vi fick följa med och ta del av denna fantastiska resa som vi kommer bära med oss resten av livet.

Idag gjorde vi vårt sista studiebesök och det var på en skola för döva där det gick 320 elever i åldrarna fem till tjugo år. Vi fick en rundvandring på skolan och fick vara med på olika lektioner för att se hur lärosättet gick till. På skolan så bedrev även eleverna syslöjd där de bland annat sydde sina egna skolkläder, hade olika hantverkslektioner och bildlektioner där de hade ritat en jätte fin bild på Gandhi. Vissa av barnen fick även möjligheten till att bo på skolan eftersom att deras hem låg långt ifrån skolan. Vi alla tyckte verkligen att dessa barn var underbart söta och väldigt duktiga under lektionerna då de verkligen ansträngde sig för att göra sig förstådda genom att försöka att prata.



 

Efter detta studiebesök så åkte vi hem till hotellet för att äta och vila upp oss inför kvällens avslutningsceremoni som skulle äga rum på skolan som vi var på under den första veckan. Vi blev verkligen tagna av denna ceremoni för de hade verkligen ansträngt sig för att ge oss en fin avslutning. Det togs farväl med blommor och utbyte av fina presenter. Det var i denna stund som vi verkligen insåg att vi verkligen inte vill hem och det var med en klump i halsen som vi åkte därifrån.

Nu på kvällen så har vi varit på vår stammisrestaurang Blueberry och återigen ätit en god middag som innehöll en massa skratt då vi pratade om resans olika roliga händelser. Imorgon så ska vi på en liten dagsutflykt till ett tempel och därefter så börjar packningen inför hemresan.

Avslutningsvis så vill vi elever och lärare tacka alla medlemmar från Mahagujarat Medical Society och Dinsha Patel College of Nursing för de tre underbara veckor som ni har gett oss. Det har varit ett sant nöje att få göra vår praktik här hos er och som vi nämnde tidigare så kommer vi bära med oss denna upplevelse för alltid. Tack!
/Alexandra och Valentina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar