söndag 2 december 2012

Gandhi och shopping


 
 
Hej alla! Sänder en varm första advent hälsning till er alla i kyliga och snöiga Sverige.
Som föregående söndag så har vi även denna söndag varit ute på en trevlig dagsutflykt som denna gång bar av till Ahmedabad där vi först besökte Mahatma Gandhis bostad och område där han levde under sitt liv. Om alla inte vet vem Mahatma Gandhi var så kan jag berätta att han var en indisk advokat, politiker och andlig ledare som under sitt liv var en förgrundsfigur i indisk självständighetssträvan. Med andra ord så var och är han en betydelsefull person för många människor runt om i världen.
 
Under besöket så fick vi kolla på en utställning som innehöll en massa bilder och citat som Gandhi har sagt och många av oss handlade även i souvenirshopen. Det mäktigaste under besöken enligt mig var att få gå in i hans bostad som var i ett förvånansvärt bra skick. Det kändes på något vis mäktigt att få ha vistats på samma plats som han en gång i tiden har gjort. Vi tyckte alla att besöket var spännande och givande och vi är glada över att vi fick möjligheten till att få se både hans bostad och område.  
 
Under vår vistelse så kom även några fotbollsklädda tonårskillar fram till Andreas och ville skaka hand, fotografera och även spela lite fotboll med honom och det sistnämnda var Andreas inte sen med att tacka nej till.
Därefter bar det iväg till ett stort shoppingområde där vi till vår förtjusning såg McDonalds loggan när vi åkte in på parkeringsplatsen. Till vår besvikelse så serverade de inte kött där så vi fick nöja oss med kycklingburgare och mcnuggets men det var inte fel det heller tyckte vi.
När vi var mätta och belåtna så tog vi språng mot shoppingområdet där vi alla hittade mycket. Jag kan säga att det blev trångt i bilen efter shoppingturen. När vi hade lämnat shoppingområdet så skulle vi egentligen ha åkt till ett Zoo men när vi kom fram och såg kön in till entrén så insåg vi att det nog var bättre att åka hem till hotellet för att vila, äta och plugga till vårt praktikarbete som vi ska redovisa när vi kommer hem till Sverige.
Nu på kvällen har vi varit på Woodlands och ätit en god middag och imorgon ska vi besöka ett sjukhus!
 
/ Alexandra Holmström.
 
 
 
 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar