måndag 3 december 2012

Action speaks louder than words

 Idag samlades vi runt 10 tiden för att ta en riksha till Dinsha Patel College of Nursing där vi skulle möta mr Robin Joseph för att åka med deras skolbuss till en vårdcentral som låg en liten bit utanför Nadiad. Där träffade vi en doktor som visade oss runt på vårdcentralen. Vi tyckte inte att det såg ut som en vårdcentral som finns i Sverige utan mer som ett litet sjukhus eftersom det fanns operationssal, förlossningsavdelning, röntgen och laboratorium.  Vi tyckte att det var fint där och personalen var trevliga.
 Efter det åkte vi med bussen till en lite mindre vårdcentral som låg en liten bit längre bort. Där var det samma att vi tyckte att det var mer som ett litet sjukhus. Vi fick se när ett litet barn blev vaccinerat. Bägge vårdcentralerna låg lite utanför en större tätort och vi tyckte att det var en underbar idé att ha vårdcentral ute i mindre byar så att alla ska kunna få den vård de behöver.


 Efter dessa besök åkte vi till ett sjukhus som heter Central Hospital. Det var stort och liknade till stor del de andra sjukhus vi har sett under dessa tre veckor. Vi fick gå in till chefsöverläkaren och han berättade för oss om sjukhuset. Efter det fick vi träffa en rektor för sjukhusets sjuksköterskeskola och hon visade oss runt på skolan. När vi kom in i skolbyggnaden såg vi att det på väggarna stod olika citat. Vi tyckte alla att det var en bra idé och citaten var helt underbara. Skolan var fin och hade bra klassrum och arbetsmaterial.
 
När vi hade kollat klart på skolan gick vi över till sjukhuset där vi träffa en barnläkare som visade oss deras perinatalavdelning, BB. Vi fick gå in i en patientsal där det låg kvinnor som hade gjort kejsarsnitt och hon förklarade för oss hur de jobbar där.
Man delar ut ett lite kit med kläder och hygienartiklar samt även en sovpåse med myggnät för att skydda bebisen mot malaria.

Mot kvällen åkte vi till vår favorit ställe Blueberry´s för att äta mat. Vi hade en trevlig kväll där och sen åkte vi hem för att öva på Sveriges nationalsång som vi ska sjunga i denna veckan.

 

/Valentina J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar