onsdag 5 december 2012

Internatskolebesök


 Godkväll till alla er där hemma i kylan, kan ju börja med att säga att man längtar inte hem till Sverige och kylan, man hade inte tackat nej till x antal veckor mer här. Men nu över till lite mer seriösa saker, idag har vi besökt två olika sorters skolor. Den första skolan vi besökte heter Shree Vitthal och är en flickinternat skola. Där bor cirka 700 flickor där
De påbörjar sin dag klockan 05:00 och där har dem olika program vad dem ska göra, vissa ska städa toaletterna, vissa ska städa duscharna andra rabatterna och andra ska göra mat med mera. Vi fick en chans att se på hur hela deras skolområde såg ut och det var verkligen inte litet, vi fick också se och höra när flickorna sjöng en fin bön innan dem började äta
Vi träffade också på en svensk/indisk familj där och det var trevligt att höra lite svenska här nere. Dem var från Falköping och dem slog  följe med oss inne på området och översatte till oss om vi behövde den hjälpen.

Ett antal av flickorna och lärarstaben hade också en fin välkomst ceremoni för oss där man bland annat sjöng för oss, höll tal för oss samt vi fick blommor och vår Ulla-Carin höll ett litet tal för dem.

 
Det var en trevlig förmiddag på flickskolan och efter det så begav vi oss direkt till nästa besök och skola. Till det besöket så fick jag en liten trevlig stund med Vicerektorn från DPCN Mr Robin, jag åkte nämligen med honom på hans scooter till skolan. (Vissa av töserna blev lite avundsjuka men nämner inga namn…)





Det var ett hinduiskt internat  för pojkar av den högsta kasten så kallad brahminer. Och skolan heter Brahmarshi Sanskar Dham, och här blev vi också rundvisade och vi fick bland annat gå in i kohagen som de hade och där dem tog hand om kossor och en tjur, det var trevlig stund där och tror nog att alla i gruppen smälte för de söta kossorna som fanns där inne.
Vi fick också se på templet dem hade på området som var för Lord Shivas ära

Och även här hade man en fin välkomst ceremoni för oss, där pojkarna sjöng för oss och höll tal för oss på Sanskrit, som är ett heligt språk. Även här höll vår Ulla-Carin ett fint tal inför våra värdar på skolan som uppskattades, därefter blev vi rundvisade inom skolbyggnaden och sedan begav vi oss hem.



Där var det lite vila och lite ärenden som gällde inne i staden och sedan efter det var det plugg för alla, så det är vad som händer här och om ni alla ursäktar mig nu så ska jag försöka återgå till plugget. För man får inte några förmåner att slippa plugget bara för man skriver blogg inlägget tyvärr. Ha det fint och ta det allt lugnt i snön där hemma. Mvh Andreas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar