fredag 30 november 2012

Ännu ett imponerande barnhem

Godkväll, här sitter man än en gång och påtar på ännu ett blogginlägg om vad vi har hittat på idag. Och det ska ni allt få reda på. Idag så var vi på ett hinduiskt barnhem som heter Hindu Anath Ashram.
 
 Det första som slog en när man såg hela byggnadskomplexet som barnhemmet bestod av, hade man bara ett ord att säga, det var WOOOOOW!
 
De bor i hop i fina hus, de äter i en stor matsal, de har tillgång till två läkare och sjukstuga som man har på området. Den sjukstugan kan även folk i slumområdet runtomkring komma till och få hjälp. Det här barnhemmet hade flera olika aktiviteter på området, barnen hade chansen att gå till biblioteket som man hade, man hade tillgång till ett jättefint datorrum. Man hade även en vollybollsplan med mera. Flickorna på barnhemmet hade även en dansgrupp som är väldigt duktig. Dansgruppen har varit i Amerika och dansat och de har vunnit flera priser i diverse tävlingar. Priserna har man ställt upp i en stor sal. Barnhemmet har även fått pris för att vara det näst bästa barnhemmet i hela Indien och fick priset  tilldelat av Premiärministern för Indien. För tillfället hyste man 91 barn/ungdomar på det fina området och på söndag ska man ha bröllop för en tjej som ska gifta sig.

 Som ni säkert ser på bilderna så var det här något alldeles extra. Man levde där som en familj, det menas med att man adopterar inte bort ett enda barn som kommer dit utan man tar hand om varandra som en familj och ger alla en fin utbildning och så mycket de vill ha.

Nog pratat om barnhemmet för man kan prata om hur underbart det var i flera timmar men nu måste vi gå vidare och berätta mer om dagen.

 Vi var sedan ute och shoppade loss än en gång. Och jag tror att tjejerna (speciellt Rebecka ) tyckte det var som Rebecka brukar säga - Awesome! Själv så köpte jag lite också, man får ju inte vara sämre än  tjejerna här. Efter shoppingen drog vi hem till vårt hotell för att vila och bara ta det lugnt.
Jag talar från alla i vår grupp här i Indien,  när jag säger att  alla som läser vår blogg borde åka ner här och uppleva det här underbara landet och folket som vi gör. Ha en fortsatt fin kväll och ta det lugnt där hemma i kylan. Mvh Andreas
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar