torsdag 22 november 2012

Nya spännande upplevelser!!


 
Nu sitter vi alla ungdomar i lobbyn på hotellet och funderar över vår fantastiska dag idag! Det började med ett fantastiskt varm välkomnande på skolan som vi har fått varje dag. Ungdomarna var lika glada idag som alltid och vi fick höra på en bra föreläsning om Nursing in India av vicerektorn Mr. Robin. Det vi fick höra var b.la. att Indiens sjuksköterske yrke har utvecklats från krig då många har blivit skadade och behövt vård. Det vi även fick reda på under Mr. Robins föreläsning var att det finns olika sorters sjuksköterskeutbildning i landet som kan vara olika långa, någon utbildning var 18 månader medan någon annan var 4 år.

Sedan var det dags för Nadine och Valentina att redovisa sina arbeten. Nadines presentation handlade om hur det är att vara ungdom i Sverige och Valentina redovisade om Tycho Braheskolan  och sjuksköterskeutbildningen.



 
Efter en kort vistelse på hotellet var det dags att bege oss till sjukhuset där vi ungdomar fick vara på  en avdelning  var och observera den allmänna sjukhusmiljön samt hur arbetet gick till på avdelningen. Andreas var på en kirurgisk avdelning före operation, Alexandra var på en kvinnoavdelning, Nadine var på akutmottagningen, Valentina var på hjärtintensiven och Rebecka var på den medicinska avdelningen för de mindre sjuka. Detta tyckte vi ungdomar var intressant och givande upplevelse som vi inte hade kunnat få i Sverige, vi fick läsa journaler och studera hur man arbetade och tog hand om människor på en avdelning på ett Indiskt sjukhus.


Mot kvällen gick Ulla-Carin och Anna ut på en middag med Dr. Shelat . Under tiden de var på middag passade vi ungdomar på att äta på ett matställe som vi har längtat efter sedan vi kom hit, nämligen AFC (American Fried Chicken).  Maten där var otroligt god och vi njöt av kycklingen vi åt! Yummi. Av någon anledning så lyckades än en gång Andreas göra en fel beställning och få in för mycket mat, han gjorde en beställning för 6 personer och vi kan säga så här att bordet var fyllt med mat bara för Andreas… 

 
/Rebecka, Alexandra, Nadine, Valentina och Andreas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar