måndag 19 november 2012

Välkomstceremonier

Idag har det varit en mycket lärorik och intressant dag. Dagen började med att vi gick upp tidigt och fick ett tidigt besök av vice rektor Robin Joseph från Dinsha Patel College of Nursing. Mr Joseph var där för att följa oss till sin skola som vi skulle göra ett besök på. Vi tog två motorrikshas till skolan. Väl där blev vi oerhört varmt välkomnade av eleverna (150 st) samt lärare och annan skolpersonal. Dr Bhavik Shelat som är ansvarig läkare för sjuksköterskeutbildningen deltog också.
Vi blev till en början bjudna på gott te- chai- och sedan fick vi vara med på morgonbönen. Där blev vi presenterade för alla elever och fick varsin jättefin blomma. Deras bönesång var otroligt vacker! Vi blev guidade på skolan som är alldeles nybyggd och inte helt färdigställd. I sina skollokaler har de högteknologi, till exempel använder de sig utav en ”patientdocka” som man kan utföra 10 olika omvårdnadssituationer på. Mäta puls, blodtryck, hjärt- och lungräddning, förlösa bebis, blodprover och så vidare. Det var väldigt rörande att få så fint mottagande!
Sedan gick vi vidare till Mahagujarat hospital där Dr Bhavik Shelat också arbetar som chefsläkare. Vi fick också träffa de olika medlemmarna i sjukhusets styrelse. Efter det blev vi visade till auditoriet, där våra lärare Ulla Carin och Anna, fick hålla tal tillsammans med övriga styrelsemedlemmar. Andreas fick gå fram och hålla ett oplanerat tal, där han fick berätta om våra förväntningar på dessa tre veckor vi ska vara här.
Sedan fick vi mer blommor och vi blev också ombedda att sjunga vår nationalsång eftersom vi fick höra deras! Sedan fick vi en rundtur på sjukhusets olika avdelningar och mottagningar. Efter det fick vi äta lunch i en jättefin trädgård som tillhör sjukhuset. Vi fick mat som var ”Less Spicy”, för att underlätta för våra ovana magar. Det var ändå var ganska starkt tyckte vi! Jättegott dock! Sedan gick vi tillbaka till hotellet för att vila lite. Vibuthi och Nargis som tidigare gick på Skolstadens Omvårdnadsprogram kom och överraskade oss. De berättade för oss var vi kunde shoppa och äta. Efter det så gick vi till ett Jain tempel som ligger på andra sidan gatan och fick se hur fin den var inuti. Vi gick sedan vidare för att äta och vi hittade en fin pizzeria som faktiskt ursprungligen startades i Sverige (Enköping) . Maten där var jättegod och servicen var bra. Nu sitter vi i lobbyn och har precis Skypat med de andra lärarna på skolan.
Skrivet av: Rebecka Johansson & Valentina Lajiq

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar