tisdag 27 november 2012

Nya insikter om indisk sjukvård

 
Nu har snart halva tiden av vår resa gått och gud vad tiden springer iväg känner vi alla. Vi vill verkligen inte hem till regn och rusk!

Idag har vi varit på General Hospital i Uttarsanda där vi fick en rundvandring samt en pratstund med chef administratören på sjukhuset. Det vi bland annat fick reda på var att sjukhuset startade sin verksamhet år 1945, att det behandlade diverse olika saker samt att det idag har plats för cirka etthundra patienter. Vi tyckte alla att det var intresseväckande att besöka sjukhuset för att då kunde man jämföra detta sjukhus med de två andra sjukhusen som vi redan har besökt. När vi var klara med vårt studiebesök så fick vi åka med sjuksköterskestudenternas skolbuss tillbaka till vårt hotell.


 
När vi kom tillbaka till hotellet så åt vi alla en gemensam lunch på Rebecka och Valentinas rum för att därefter bege oss till sjuksköterskeskolan där vi skulle intervjua Mr Robin Joseph för diverse skoluppgifter. Det var en intervjustund som till sist omvandlades till en intressant diskussion där vi alla fick en ny och större inblick om hur vården i Indien ser ut. På bilden ovan ser ni vice principle Robin Joseph tillsammans med principle Virendra Jain.


Senare på eftermiddagen så gick vi elever och lärare och shoppade i närområdet till vårt hotell. Till min besvikelse så hittade jag ingenting men de andra hittade lite smått och gott till nära och kära. Min stund kommer nog på söndag när vi ska iväg på en heldagsutflykt till Ahmedabad.

Nu på kvällen har vi varit Woodlands och avnjutit en god och trevlig middag och imorgon så väntar fler studiebesök och därmed nya upplevelser!

/ Alexandra Holmström.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar