söndag 18 november 2012

Första dagen i Indien!




 

 

Idag ankom vi till Indien, till staden Ahmedabad där vi sedan skulle ta taxi i ca en timme fram till staden Nadiad där vi kommer vara under våra tre veckor. Under taxiresan fick vi resa med två taxibilar och vi fick många nya intryck under resan, b.la. såg vi en del fattigdom. Väl framme i Nadiad möttes vi av många kor, kalvar och hundar samt en massa motorrickshaws. En del människor lever annorlunda mot vad vi är vana vid att se bl a kan man se män ta sin morgondusch genom att tvätta sig med en hink med vatten på trottoaren.

Vårt hotell vi bor på heter Comfort World och det är ett väldigt fräscht hotell. Bara några minuter bort ligger en supermarket där det finns massor av olika varor att välja mellan. På vägen dit till supermarket och hem igen märkte vi att vi väckte uppmärksamhet bland indierna – de tycker nog att vi är exotiska, de är kanske inte vana vid att se ljushyade människor.

Efter en stunds vila åt vi lunch på hotellets restaurang som serverar Gujarati Thali, en slags tapas på indiskt vis.  Man fick inte välja vad man ville ha, utan det man bjöds på fick man äta av, antingen tyckte man om det eller så tyckte man inte om det!

Senare mot eftermiddagen besökte vi en Metodistkyrka som var väldigt fin. Här fanns syster Urmila, som är lärare på sjukhusets undersköterskeutbildning. Vi elever fotograferade söta barn som gick i söndagsskolan. De tyckte nog att vi var annorlunda med tanke på vår hudton och de kom glatt fram och hälsade och ville veta vad vi hette.

Skrivet av Nadine Stokland

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar