lördag 24 november 2012

Kidney Hospital Nadiad

  var det tid för ännu ett kärt återseende av oss alla här på bloggen. Idag tog vi en promenad över vägen vid vårt hotell till Njursjukhuset Maljbhai Patel Urological Hospital som ligger  precis framför oss.Vi fick också en trevlig liten stund med Dr Mahesh R Desai som är chef  och grundare för hela sjukhuset.
 
Vi fick även träffa sjukhusets transplantationskoordinator som heter Dr Rajapurkar. Vi fick då lite information om hur man går till väga när det gäller  transplantationer och alltsom rör det, bland annat har man massor av samtal med de som ska donera och samt dem ska få organ. Man måste fylla i en del pappersexercis för att bli godkänd för transplantation. Visste ni det att Njursjukhuset som vi var på är  Asiens bästa och finaste njursjukhus. Folk reser hit från olika hörn av Asien/Indien/ Afrika för att opereras för olika typer av njurproblem. Så som tillexempel njursten eller njurtransplantationer.

 Där blev vi rundvisade på sjukhuset av bland annat, Vice Rektor Robin och chefssjuksköterskan där vi fick se på de olika dialysavdelningarna, vi fick se på de olika operations rummen, därvibland annat fick se på en robot som  man gör operationer med..


 Vi fick också se lite på den operationssalen där man opererar njursten. Det var en fantastisk grej att få  en sådan fin rundvisning på operationsavdelningen, det är något som inte alla kan få här i världen så jag kan nog säga att hela gruppen som var med kände sig priviligrade av den här chansen.
 
Efter vår  besök så återvände vi till vårt hotell och hälsade på våra  sjuklingar som inte mådde så bra, och dem hade blivit lite bättre (som tur var) Alla elever har drabbats av lite Delly Belly. Vi vilade då lite med dem och snackade lite samt beställde pizza från US Pizza och det var ljuvligt kan jag säga. Det höjdes också en del förväntningar på kvällen som skulle komma. För vi skulle nämligen ut med en av eleverna på DPCN som heter Sheron. Hon och hennes mamma kom till vårt hotell klockan 7 och vi åkte då till restaurangen Blueberry och hade en mycket trevlig stund med dem där vi bland annat bjöd dem på maten som tack för en trevlig kväll. Vi skiljdes åt vid hotellet efter ha kommit överrens med Sheron att hon skulle komma till oss imorgon kväll för att göra lite henna tatueringar på tjejerna.


Rektor Mr.Jain  med sin familj kom sedan till hotellet för att förvissa sig om att allt var klart för morgondagens utfärd till Baroda
Men nu kastar jag in handduken här och säger tack för mig och vi höres


Med vänlig hälsning Andreas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar