måndag 26 november 2012

Ja må han leva!

 Idag var vi hembjudna till Mr Desai för att titta på hans hus.Detta hus är väldigt stort och har 249 rum. Mr Desais dotter Ratna visade oss runt och denna rundvandring tog 1.5 timma och därefter blev vi bjudna på indisk frukost som var väldigt god.Huset hade 7 våningar och upptog ett helt kvarter.Tills för några år sedan var detta hus det högsta i Nadiad.På bilden nedan ser ni Ratna längst till vänster.Detta hus är ett hem för flera olika familjer i samma släkt.


 Efter besöket hos Mr Desai åkte vi till Röda Korets lokaler i Nadiad.Där fick vi en presentaion av det arbete som Röda Korset bedriver i Nadiad. Huvusuppgiften för Röda Korset här  är att vara blodcentral,då människor kommer hit för att lämna blod som man sedan förvarar tills någon behöver det.
På kvällen var vi ute och åt och plötsligt när vi sitter och äter så hör vi ett sällskap sjunga"Ja må han leva" på svenska. Det visar sig sedan att fyra personer i detta sällskap var bosatta i Sverige varav tvä kom från Helsingborg. Det är i dessa ögonblick man brukar säga att"världen är liten".

Vi avslutade dagen med en mysig stund på Rebeckas och Valentinas rum.

Andreas, Anna och Ulla-carin

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar