fredag 23 november 2012

Tempelupplevelse

I morse startade som vanligt på DPCN, sjuksköterskeskolan, och idag var det Ullacarins tur att presentera vår utbildning, Helsingborgs lasarett samt sjuksköterskeutbildning i Sverige.
Därefter fick vi möjlighet att besöka Santram Mandir som är ett hinduiskt tempel här i Nadiad. Vi blev guidade av Mr Robin Joseph, vice principle DPCN. Templet erbjuder mat, husrum, vaccinationer, läkarvård, mediciner samt även operationer helt kostnadsfritt till fattiga. Man utför t ex 150 operationer av grå starr varje dag i templet, man har flera läkare anställda för detta. Vi fick också möjlighet att träffa Gurun, men det var inte tillåtet att fotografera honom.
I templet sjunger man en sång som aldrig tystnar. Detta har man gjort under de senaste 14 åren. Man avlöser varandra så att sången hela tiden håller på utan avbrott. I templet hade man också lyktor som brann med hjälp av Ghee, och som hade varit tända under de senaste 186 åren. Dessa brann till minne av den första Gurun som startade templet.
En gång om året sätter sig Gurun i den ena av vågskålarna på bilden. På den andra vågskålen häller man socker tills det blir en jämvikt. Detta socker delas sedan ut till de fattiga.
På kvällen var vi inbjudna till en Rotary klubb här i Nadiad. Det var ett veckomöte först och det hölls tal och vi fick presenter, bl a en handduk gjord av äkta indisk bomull, Gandhi bomull. Man sjöng den indiska nationalsången och därefter fick vi sjunga vår svenska nationalsång för alla. Kvällen avslutades med att det bjöds på mat och vi fick även samtala med många intressanta personer. Skrivet av Valentina, Rebecka, Andreas, Ullacarin och Anna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar