onsdag 21 november 2012

Nu är vi hemtama här!

Hej allihopa! Nu är vi komna till dag fyra av vår praktikresa och idag var vi återigen på sjuksköterskeskolan där vi först fick lyssna till en intressant föreläsning om den allmänna faktan om Gujarat. Det vill säga, geografi klädseln, mat och högtider bland annat. Mycket intressant och lärorikt! När redovisningarna var klara så lämnades vi elever ensamma med resten av studenterna som genast vill bekanta sig ännu mer med oss genom att ta fotografier och fråga massor av frågor.
Därefter var det dags för mig och Rebecka att föreläsa för studenterna om den svenska musiken och traditionerna. Rebecka bjöd studenterna på pepparkakor och jag tror det var lite blandade åsikter om hur smaken var på kakorna. Däremot så tror jag att det var eniga åsikter om att våra föreläsningar både var givande och intresseväckande.
När vi var klara på skolan för dagen så åkte vi tillbaka till hotellet där vi vilade upp oss inför den kommande shoppingstunden som skulle äga rum senare på eftermiddagen. Vi alla var nämligen ivriga över att få köpa fina indiska kläder och många fynd hittade vi tack vare den hjälp som fick från två tjejer, Nargis och Vibhuti som också har gått på Vård och omsorgsprogrammet på Skolstaden och som bor respektive tillfälligt vistas här. När vi shoppingtrötta ungdomar och lärare kom tillbaka till hotellet så vilade vi upp oss lite inför kvällens middag som ägde rum på Blueberry, en restaurang som ligger en liten bit från hotellet. På Blueberry så åt jag ris med vegetariska tillbehör medan de andra åt allt ifrån soppa till vegetariska vårrullar. Imorgon väntar ännu en spännande dag då vi ska tillbaka till sjuksköterskeskolan och lyssna på fler intressanta föreläsningar!
/ Alexandra Holmström.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar