onsdag 28 november 2012

Happy Divali

 Vi började dagen med att åka till Ayurveda sjukhuset och deras college. Ayurveda är en indisk läkekonst där man använder sig av olika örter för att bota och lindra olika sjukdomar.
 Vi träffade sjukhuschefen och fick sedan gå runt på de olika avdelningarna
 Vi fick också se olika behandlingar som man bedriver inom den ayurvidiska läkekonsten.Ovan ser ni ångbehandling.och nedan ser ni blodiglar som används vid vissa behandlingar.
 I detta rum så framkallas kräkningar som är en av de metoder som används.

 På sjukhusområdet finns också en örtträdgård som används för att tillreda mediciner.Efter ca 3 timmar åkte vi tillbaka till hotellet och vi fick en uppgift att göra. Uppgiften handlade om att vi individuellt skulle skriva ett brev till lärarna om hur vi vill berätta för alla i Sverige om vår Indien praktik.
 Mot kvällen åkte vi till Mahagujarat sjukhuset för att möta dr.Shelat och Mr. Robin för att senare åka till templet Santram Mandir för att se gudarnas nyår (Gods diwali). Vi fick åka till templet med ambulans och vi tyckte att det var en spännande upplevelse.

 
När vi kom till templet var det dekorerat med 15000 tända lyktor. Vi tyckte att det var något av det vackraste vi har sett. Himlen lystes upp av olika färger från fyrverkerier och rök från stearinljusen. Vissa av oss blev även intervjuade till indisk tv som vi sedan inte kunde hitta vilken kanal de sändes på. Vi tyckte att det indiska gudarnas nyår var helt fantastisk och önskar att nyår i Sverige var lika underbar.   


Hälsningar Nadine och Valentina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar