tisdag 20 november 2012

Namaste härifrån Indien.

 Här kommer lite info om vad som vi har hittat på och som har hänt under vår tredje dag här i Indien, Efter en natt där jag och Valentina och Rebecka valde att vara uppe ganska länge och dricka te och bara snacka och ha det roligt så skulle vi återigen tillbaka till sjuksköterskeskolan. Där hade vi lite föreläsningar, där rektor Virendra Jain berättade och gav oss massor av nyttig och lärorik information om Indien och allt om detta land., Bland annat om Indiens olika Nobelpris vinnare och om deras språk. Visste ni att det finns 18 olika officiella språk i Indien, varav gujarati som man pratar här i Nadiad är ett av dem. Ovanpå det så finns det över sextonhundra olika dialekter. Därefter så redovisade Anna  lite allmän fakta om Sverige.
 Efter Annas redovisning så var det min tur att redovisa om det svenska politiska systemet. Det kändes mycket bra att en hel klass satt och lyssnade intresserat av vad man hade att säga.
 Vi gick efter det in till ett annat klassrum och såg två underbara folkdanser, den ena var en dans från Gujarat och den andra från Rajasthan.

Detta är tre av lärarna samt rektor Mr.Jain och vice rektor Mr.Joseph

 Efter våra föreläsningar så fick vi drygt en halvtimme där vi fick umgås med alla de underbara och trevliga studenterna. Vi fick många nya vänner, och många fina foton på oss alla  tillsammans
 Efter två underbara danser så fick vi träffa Dinsha Patel som är gruvminister i Indien och som är en av Premiärministerns 25 kabinettsministrar. Han berättade en del intressant fakta om vad man utvinner ur de indiska gruvorna. Det är bland annat guld, silver, järn och olika metaller. Vi samtalade dessutom om vilka likheter det finns mellan den Indiska och Svenska demokratin, vi har nästan samma system när det gäller de olika valen. Det som skiljde våra länder åt var att man inte har några kyrkoval i Indien och att man inte röstar på någon till Asiens motsvarighet till EU. Vi hade ett givande och mycket trevligt samtal ihop.


Efter det åkte vi hem till vårt hotell för att vila lite. Och det blev lite vila innan vi gick ut med två lärare från skolan som skulle hjälpa oss igenom shoppinggatorna i Nadiad. Med deras hjälp så kunde töserna köpa lite scarfar och tunikor samt klänningar, medan jag  tålmodigt väntade.

Skrivet av Andreas Bergsten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar