torsdag 29 november 2012

Underbara barn!


Dagen idag har varit otroligt givande. Dagen bestod av ett besök på ett katolskt barnhem som drivs av spanska nunnor. Till en början måste jag säga att det var väldigt fint på barnhemmet, samtidigt som det var sorgligt. Det var sorgligt därför att barnen är tvungna att växa upp utan sin egen familj, men så otroligt fint eftersom de får så fina möjligheter där. Barnhemmet var väldigt välskött och människorna som arbetade där var verkligen hängivna till barnen. Trots svåra motgångar får barnen kärlek och bra miljö – underbart. Många av barnen som bor där har även någon form av funktionshinder

Institutet erbjuder skydd, personlig utveckling och återförening med familjer (flytta till sin ursprungliga familj, eller en ny). Anna & Ulla-Carin hade med sig nallar till barnen, vilket de blev jätte glada för. De har för nuvarande 44 barn, dock finns det plats till över 100 stycken. Rummen var väldigt fina, där det bland annat fanns nallar i hyllor de sov även i taksängar. På en våning i ett rum, var det specialiserat till bebisar.

På utegården fanns det målningar från spanska arkitekter, målningarna var på varje barn. Enormt fint! De kommer dit vart tredje år för att måla nytt och fylla i.

Barnhemmet har även gratis sjukvård då de har en egen vårdcentral. Alla barnen får gå i skolan och hjälp till en yrkesutbildning. De försöker även hitta en passande partner för giftermål för de som fyllt 18 år och pojkarna får en lägenhet om 2 rum och kök när de gifter sig. De hjälper verkligen barn/ungdomar att få en så bra framtid som möjligt!
/ Rebecka Johansson






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar